Toegankelijkheidsmenu

Specificaties

Onderstaand op alfabetische volgorde de uitleg over de diverse productspecificaties zoals Artelux deze hanteert.

Uitleg technische specificaties

Vlamvertragend

Artelux stoffen worden getest op vlamvertragendheid volgens de gehanteerde normen in verschillende landen: BS 5867 (Groot Britannië), DIN 4102 (Duitsland), NF 92 507 (Frankrijk), ISO 6940 (Nederland), ISO 6941 (Nederland).

Gewicht

Gewicht in gram per strekkende meter.

Lichtechtheid

Het verkleuren onder invloed van zonlicht. De mate van verkleuring wordt uitgedrukt in een getal tussen 1 en 8 op de blauwschaal, waarbij 1 de laagste lichtechtheid en 8 de hoogste lichtechtheid aangeeft. Een lichtechtheid van 6 betekent in de praktijk dat de stof na ongeveer 2 jaar een lichte verkleuring kan gaan vertonen (mits deze niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht). Artelux hanteert een lichtechtheid van 5 als norm, waarbij wij streven naar een lichtechtheid van 6.

Krimp

De krimp na wassen dan wel chemisch reinigen wordt samen met de geadviseerde reinigingsmethode door ons aangegeven op het stalenmateriaal.

Naad- en schuifweerstand

Artelux test meubelstoffen op gevoeligheid voor het ‘open staan’ van stiknaden. In het algemeen kan worden gesteld dat een stof waarvan de weefseldraden maximaal 6 mm van elkaar schuiven, bij 180 NM belasting, in de praktijk geen problemen oplevert. Is de schuifweerstand minder, dan is het raadzaam extra zorgvuldig te stofferen door gebruik te maken van dubbele stiknaden en de zijkanten af te locken.

Onderhoud

Zie wasvoorschrift.

Samenstelling

AC acetaat
AF andere vezels
CL chloorvezel
CO katoen
EA polyurethaan-elastomeer
LI linnen
MD modal
ME metal
PA polyamide
PC acryl
PE polyester
PL polyetheen
PP polypropylene
SE zijde
VI viscose
WM mohair
WO wol
WV scheerwol

www.artelux.com Voor iedere emotie